13 Mar 2015

Lila nyakék/Lilac necklase

Először a halvány lila medált készítettem el - egy kísérlet volt: hogyan lehet tölcsér alakú formát készíteni, majd tovább gondolva az ötletet végül medál lett belőle.
Miután bele vartam a gyöngyöket már látszott hogy egy komolyabb nyaklánc kell hozzá. Adódott az alkalom hogy egy régebben kipróbált mintát újra gondoljak és nyakláncként készítsem el.
Ez lett a végeredmény. A közelgő kiállításra azt hiszem pont megfelelő alany lesz :)


4 comments:

  1. Nagyon szép Erika!
    A lánc rész két részből áll, jobb és bal?
    A medál nekem nagyon bonyolultnak néz ki, hogy készül?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm szépen :) Igen, a lánc 2 részből készült a medál pedig 5 sziromból. Képzelje el gyöngyök nélkül. A medál az alap ANKARS minta-gyűrű a gyűrűn és a gyöngyök össze fogják a szirmokat. Sajnos az alapokhoz az irodalom főleg csak orosz nyelven van...

      Delete
    2. Az Ankars-ról már többször olvastam, kezdő létemre még fogalmam sincs róla. Jó lennen tudni, hogy is "működik". és agyöngyök hogy kerülnek bele.
      (Erika, itt a blogon mindenki tegez mindenkit, nekem ez a tapasztalatom, főleg, ha egy közös témánk van. :-))

      Delete
  2. Sajnos az ANKARS technikával készült ékszerekhez alapok - főleg orosz nyelven vannak, a hölgyek akik kitaláltak "oroszok". Bár van már pár le fordított oldal, minta angolul: http://www.georgiaseitz.com/2013/ankars/ankars4lessons.html, Corina Meyfeldt oldalán vagy Karen Cabrera-nak vannak hasznos videoi: https://www.youtube.com/watch?v=b0wm7inV4no&index=9&list=PLSgq9a0BefCmGp6vtqfQsALQHMVWN_py7. Igazán csak azt tudom tanácsolni hogy kezdj el keresgélni a netten, olvasson sokat, nézd a mintákat, videókat és gyakorolj.

    ReplyDelete